Mumindalens bilderblogg

Mumindalens bilderblogg

Välkomna

till Mumindalens bilderblogg. Mumindalen är Sagobrunnens mellan avdelning med barn i åldern 3-4 år. Här kan ni via text och bild följa vårt dagliga arbete på avdelningen.

Vecka 7

BilderPosted by Linda Sat, February 16, 2019 21:20:21

Familjen Katts resa går vidare. Nu möter det en polis som står mitt i gatan och visar vägen för bilarna.

Alltså kommer vi att prata om polisen i 2 veckor. Vi började med att prata om vad en polis är och vad dem gör? Sen fick barnen rita två olika målarbilder.

Vi har även pratat om polisbilen. Hur låter den? Hur ser den ut? Barnen fick rita sin egna polisbil.

Vi har även lekt gemensamma lekar. Den första leken var om hur man ska köra i trafiken. Körde man för rött eller för fort blev man stoppad av polisen och fick då betala böter.

Den andra, Vem är tjuven? Där en polis stod i mitten och gick sedan runt och letade efter tjuven som tagit diamanten. När polisen sa, visa händerna! Visar man händerna, hade man då inte diamanten gick polisen vidare till nästa tjuv.

På alla hjärtansdag har vi mumsat på äppelhjärtan och gjort fina hjärtan att ta hem till sin familj.GRATTIS PÅ DIN 4 ÅRSDAG!!!!

BilderPosted by Linda Sat, February 16, 2019 21:12:47

Hipp hipp hurra idag är det min födelsedag!
Lejonet Linnea kom och hälsade på. Hon hade blivit av med sina lejonkompisar Linus och Albin. De hade även varit busiga och gömt fruktsalladen som födelsedagsbarnet haft med sig. Men som tur var hittade barnen båda lejonen och fruktsalladen. Så vi fick mumsa på god fruktsallad och vi sjöng och gav kompisen ett paket. GRATTIS!Vecka 6

BilderPosted by Linda Fri, February 08, 2019 10:15:06
Biblioteksveckan även denna veckan. Vi började veckan med att skapa en bok tillsammans. Vi delade upp barnen i två grupper och använde oss sedan av sagokort och sagotärningar. Det blev två helt olika sagor och det var en rolig uppgift att göra tillsammans.


Barnen fick uppdraget att ta med sig sin favoritbok hemifrån, dessa vi sen barnen berätta om och även läsa för sina kompisar om man ville annars läste pedagogen en bit av boken.

Vi har varit på utflykt. Vi åkte till Stadsbiblioteket i Helsingborg. Där fick vi se hur det ser ut och även gå på en sagostund. På Sagostunden fick vi lyssna på två sagor som handlade om att man ska vara en bra kompis och att det ibland är svårare än vad man tror. Efter sagostunden tog vi fram våra matsäckar och mumsade. Efter det gick vi ut och lekte på lekplatsen utanför.


Biblioteksveckorna avslutades med att barnen fick agera i två olika sagor. Det var sagan om -De tre små grisarna och Bockarna Bruse.GRATTIS PÅ 3 ÅRSDAGEN!!!

BilderPosted by Linda Fri, February 08, 2019 10:05:44

Hipp hipp hurra grattis på din födelsedag. Jag fick besök av Elsa som kom för att fira min födelsedag. Jag fick en liten present och så sjöng de för mig.GRATTIS PÅ 3 ÅRSDAGEN!!!

BilderPosted by Linda Fri, February 08, 2019 10:03:02

HIPP HIPP HURRA idag är det min födelsedag och jag fick besök av en bibliotekarie som hete Sally. Hon pratade om att det finns olika sorters böcker och att hos henne på biblioteket kan man låna böcker.

Jag fick självklart en liten present och alla sjöng för mig.

Vecka 5

BilderPosted by Linda Fri, February 08, 2019 09:59:52

Ny vecka och det betyder faktiskt nytt tema. Denna och nästa vecka kommer vi att prata om bibliotek.

Barnen har fått göra deras egna bok och sen även berätta för varandra vad den handlar om. Många fina och bra böcker blev det.


Engelska ordet BOOK.

Veckan avslutades med att vi fick gå en Sagoskattjakt. Bibliotekarien Sally hade lämnat en lapp till oss om att hon behövde vår hjälp. Snorkfröken hade varit lite busig och tagit lite sagor från biblioteket och sedan hängt ut dessa i skogen. Vi fick leta upp alla och gissa vilken saga det var. När vi hade gissat rätt fick vi vars en diamant. Tillslut så hittade vi skatten. Den var en saga om de små grisarna och mumsiga äpplen. För att få ett äpple fick man byta de mot sin diamant.

Vecka 4

BilderPosted by Linda Tue, January 29, 2019 15:57:33

Vi har fortsatt att jobba med mataffären.

Veckan började med en sagostund. Sagan handlade om hur man bakar bröd och vad man har i degen.

Vi har även skapat till vår tema tavla. Det blev en tallrik men mat och barnen har klippt och klistrat.

Barnen har fått göra smaktester, de fick smaka på salt, sött och surt.


Vi avslutade veckan med att baka tillsammans. Det blev chokladbollar. Vi har räknat och sett mängder och de bästa av allt var att vi fick smaka på alla ingredienser. Efter lunch fick vi även vars en chokladboll. MUMS!Vecka 3

BilderPosted by Linda Fri, January 18, 2019 15:05:58

I vår temasaga åker familjen Katt vidare i Sysselstad, de kör nu förbi mataffären.

Vi kommer att jobba med Mattaffärstema.

Denna veckan har vi pratat om vad en mataffär är och vad man kan köpa där. Många olika och god saker kom barnen på. De kom även på vad de olika affärerna heter.

Veckans tema avslutades med att vi sorterade frukt och grönsaker. Vi kom fram till att grönsaker är oftast de vi har när vi lagar mat.

Vi fick besök av Mia Katt(Karl Katts syster) Hon kom och läste vår temasaga och det va väldigt roligt att få träffa henne igen.

Vi har lärt oss ett nytt engelskt ord, FOOD. Det är lite klurigt att skriva själv med gäller att ha tunga rätt i mun.
Vecka 2

BilderPosted by Linda Sun, January 13, 2019 12:47:21

Karl katt och hans familj har kommit hem från sin resa till Thailand. 😊

Äntligen är vi igång med vårt tema igen. Sista veckan med Byggvaruhustema.

Veckan började med en aktiveringssaga, där barnen behöver vara med för att saga skall gå vidare. Sagan handlade om Karl Katt och att deras hustak hade gått i sönder så de behövde hjälp av Lasse Lagare. Brädor, spik och takpannor behövdes skickas rund för att Lasse Lagare kunde fixa taket.


Barnen har fått lära sig ett nytt engelskt ord HAMMER. Alla har fått skiva antingen själva med ord kort eller fått hjälp av pedagog.

Vi har även byggt efter ritning. Barnen fick välja en ritning och sedan bygga en likadan. Lyckan är stort när man klarar det helt själv!

Veckan avslutades med en sagostund. Vi läste -Aja Baja, Alfons Åberg. Den innehöll många olika verktyg och en mycket busig Alfons. Efter sagostunden fick barnen måla vars en målarbild.VÄLKOMNA TILLBAKA

BilderPosted by Linda Sun, January 13, 2019 12:41:57

Välkomna tillbaka till en ny och lärorik termin.
Innan vi gick på ledighet så pratade vi om vad som händer med djuren under vintern. Vissa djur går i ide och andra flyttar till varmare länder. De djur som stannar kvar har svårt att hitta mat under vinter därför har vi gjort fågelmat och hängt ut dessa i skogen.GRATTIS PÅ DIN 4 ÅRSDAG!!!!

BilderPosted by Linda Sun, January 13, 2019 12:37:33

Hipp Hipp hurra idag är det min födelsedag!
Vi har firat en muminkompis som fyllt 4 år. Grattis! En tant från posten kom och lämnade ett brev från Karl Katt, hon hade även ett paket som kompisen fick. Alla sjöng vi gratulerar och sen bjöds vi på mumsig frukt.